Digitalisatie zorgprocessen

Digitalisatie zorgprocessen

De juiste zorg op de juiste plek met inzet van slimme technologie! Steeds meer zorginstellingen ontdekken de voordelen van de digitalisatie van zorgprocessen.

De zorgsector digitaliseert in een hoog tempo. Er worden steeds meer digitale middelen ingezet voor het verbeteren en toegankelijk maken van de zorg. Als gevolg van de coronapandemie is deze ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. Hierdoor hebben zorgprofessionals, patiënten en cliënten in een korte tijd kennisgemaakt met de voordelen van digitalisering in de zorg.  Deze ontwikkelingen stimuleren de investering in het optimaliseren van zorgprocessen en het digitaal beschikbaar stellen van zorg.

We implementeren elektronische patiëntendossiers (EPD) en elektronische cliëntendossiers (ECD) en werken samen met partners die verschillende oplossingen leveren. Denk bijvoorbeeld aan een digitale zorgplatform die de ketensamenwerking ondersteunt. Alsmede een verwijs- en  zorgportaal waarmee je patiënten inzicht geeft in hun medische gegevens. Maar ook de ondersteuning van apps binnen en diverse zorgprocessen. Zo haal je alles uit je organisatie, zodat de je de juiste zorg op de juiste plek kunt leveren.

Om succesvol nieuwe digitale middelen te implementeren, is kennis van het EPD of ECD essentieel. Visiar HealthCare heeft uitgebreide kennis en ervaring van digitale zorgoplossingen, zoals HiX, ZorgDomein, Medify, Medical Imagination. Door onze ruime ervaring zijn we in staat zorgprofessionals de juiste handvatten te bieden, waardoor de zorgprocessen duurzaam verbeterd kunnen worden. Dat maakt ons de ideale IT-partner met zorgkennis.

Digitalisering vraagt om een nieuwe manier van werken. Of het nu gaat om digitaal vergaderen of een online consult: er zijn verschillende mogelijkheden om dit te faciliteren. Onze aanpak is zorgproces gedreven en technologie is een middel en niet het doel. Een nieuwe digitale toepassing betekent een verandering, en we begrijpen dat elke verandering inspanningen vraagt van de zorgprofessionals. Hierdoor is het van belang dat de veranderingen breed worden gedragen door de organisatie, maar ook de patiënt. Door enthousiasme bereik je veel meer dan door overtuiging!

Maak kennis met Visiar Healthcare

Visiar Healthcare - Arijan Krasniqi

Arijan Krasniqi
Managing Consultant
06-34737524

Benieuwd naar onze andere diensten?