Radiotherapie

Radiotherapie

Binnen de radiotherapie kent men vele uitdagingen op het vlak van ICT. Het gebruik van de verschillende ICT-systemen om het werkproces te kunnen ondersteunen zorgt ervoor dat informatie wordt versplinterd. Het kost de arts veel tijd om alle informatie te bundelen en in het patiëntendossier te zetten. Hierdoor is er minder tijd voor de patiënt zelf en bestaat er een grotere kans op het maken van verkeerde beslissingen.

Middels slimme ICT voorzieningen is het mogelijk om deze versplinterde informatie automatisch te bundelen in 1 patiëntdossier binnen het EPD. Door gebruik te maken van slimme koppelingen met de deelsystemen kan het EPD als leidende systeem worden ingezet. Zo kan de arts binnen één oogopslag zien wat voor behandeling de patiënt krijgt, wat de status hiervan is en het beleid hierop bepalen. De status laadt de arts vervolgens via een simpele klik in de consultregistratie en vervolgens stuurt de arts digitaal een brief naar de huisarts voorzien van alle benodigde informatie.

Helaas is de implementatie van een dergelijke slimme EPD geen “plug-and-play”. Gezien de brede mogelijkheden in zowel de workflow als de dossierregistratie zullen er gedegen keuzes gemaakt moeten worden. Dit begint met een uitgebreide analyse van het huidige werkproces. Vervolgens zal dit werkproces afgestemd moeten worden op de mogelijkheden die de software biedt. Hierbij is het uiterst belangrijk dat het proces eenvoudig blijft en minder arbeidsintensief.
Nadat het werkproces is geoptimaliseerd dienen deze processen te worden ingericht in de vorm van behandelprotocollen. Overigens dienen er koppelingen worden gemaakt met de deelsystemen zoals Mosaiq, PACS, Theraview, Raystation.

Vanuit Visiar Healthcare bieden wij consultants die veel kennis hebben van de radiotherapie processen en de inrichting die daartoe benodigd is. Onze kracht zit in de brede inzetbaarheid waarbij alle domeinen tijdens een project kunnen worden ondersteund:

  • Patiëntdossier
  • Workflow
  • Conversie
  • Financieel
  • Koppelingen

Bij Visiar Healthcare geloven we er niet in dat een succesvolle livegang de deadline is. De kracht zit hem in de nazorg. Hoe ga je om met support, hoe zorg je er voor dat na de wervelstorm van de het implementatietraject alle kennis binnenshuis blijft? Dit zijn voorbeelden waar Visiar Healthcare zich voor inzet. Met de juiste kennisoverdracht en opleiding bereiken wij samen het punt waarop het beheer en de key-users op eigen kracht de juiste support kunnen leveren op de werkvloer.

Benieuwd hoe Visiar Healthcare je hiermee kan helpen? Neem even een kijkje bij onze dienstverlening.

Maak kennis met Visiar Healthcare

Visiar Healthcare - Arijan Krasniqi

Arijan Krasniqi
Managing Consultant
06-34737524

Benieuwd naar onze andere opdrachtgevers?